5 gezonde producten die eigenlijk niet zo gezond zijn als je denkt

Maaltijdsalades

Maaltijdsalades zijn soms de beste oplossing als je echt geen zin of tijd hebt om te koken. Helaas zijn deze salades niet erg gezond. Wat het minder gezond maakt zijn vaak de calorieën die één salade bevat. Soms kan een salade wel 600 tot 700 kcal bevatten. Neem bijvoorbeeld de mozzarella maaltijdsalade van de AH. Deze bevat 765 kcal, dit is meer dan wat je binnen zou krijgen tijdens een avondmaaltijd. Als je nou echt geen tijd hebt en toch een maaltijdsalade koopt, gooi de dressing er dan niet overheen, deze zorgt vaak voor extra kcal. Het beste blijft natuurlijk om zelf je salades te maken.

Yoghurt met fruit/smaakje

Yoghurt met fruit klinkt heel gezond. En dat is het ook, als je yoghurt neemt met en verse stukjes fruit toevoegt. De kant-en-klare yoghurt bakken met een fruitsmaak zijn minder gezond dan je denkt. Bij het toevoegen van de fruitsmaak wordt ook veel suiker toegevoegd. Deze yoghurt soorten bevatten dus veel suiker.

Vifit drankjes

Veel mensen drinken Vifit in de ochtend, tussendoor of bij de lunch. Yoghurtdrink klint gezond, maar dat is het eigenlijk niet. Yoghurtdrink is vaak wel rijk aan eiwitten en laag in vet, maar bevat daarom vaak veel suiker. Door suiker toe te voegen kan de zure smaak van de yoghurt gecompenseerd worden. Hierdoor is ook Vifit erg suikerrijk..

Groentechips

Is groentechips gezonder dan gewone chips is vaak de vraag. Groente is gezond, dus waarom niet? Groentechips wordt gemaakt met groente, maar ook met zout en zonnebloemolie. Klinkt niet verkeerd, maar wat het minder gezond maakt is de hoeveelheid vet die groentechips en chips in het algemeen bevat. Chips wordt gefrituurd en bevat daardoor ook veel calorieën. Per 100 gram (groente)chips zitten ongeveer 500 kcal. Dus om chips te vervangen door groente chips is niet nodig, eet het met mate.

Smoothies of vruchtensap

Smoothies en vruchtensappen zijn ontzettend lekker. Er zijn ook steeds meer varianten in de winkels te vinden. Toch blijft het advies om zo min mogelijk vruchtensappen en smoothies te drinken. Ze bevatten ontzettend veel suiker, ook als je ze zelf thuis maakt. Wanneer je de sap uit een vrucht perst komen de vezels niet mee. Wanneer je een stuk fruit eet wel en zul je dus ook veel sneller vol zitten. Om een sapje te persen heb je minimaal 4 stuks fruit nodig, dit zou je zelf niet eten op een dag.

Referenties
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/waarom-is-het-niet-gezond-om-sap-te-drinken-.aspx

Zijn Mueslirepen Gezond? + Tips


https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/gezonde-voeding-en-voedingsstoffen/is-groentechips-gezonder-dan-gewone-chips-.aspx
​https://www.ah.nl/producten/product/wi155467/ah-maaltijdsalade-mozzarella

Fitheidstest

Een goede lichamelijke conditie houdt je fit en gezond. Middels onze fitheidstest kun je een indruk krijgen van jouw algehele conditie.


De fitheidstest is gratis en vrijblijvend, uw aanvraag wordt binnen 24 uur beantwoord.

Menu