Diëtiste

Heb je last van vermoeidheid of andere lichamelijke klachten? Wil je afvallen, maar blijft je gewicht schommelen? Sport je fanatiek en wil je het maximale uit je prestaties halen? Of ben je zwanger en wil je weten hoe je jouw voedingsinname kunt optimaliseren voor de gezondheid van jou en je baby? Als (sport)diëtiste behandel ik mensen met een op maat gemaakt persoonlijk voeding- of dieetadvies. Samen kijken we wat het beste past bij jouw lichaam en huidige leefsituatie.

VOOR WIE?​

Als diëtist ben ik gespecialiseerd in (sport)voeding, voeding rondom preconceptie, zwangerschap en de menopauze. Je kunt bij mij terecht met vragen over bijvoorbeeld:

 • Overgewicht en obesitas
 • Ondergewicht, ongewenst gewichtsverlies
 • Maag- en darmklachten, zoals prikkelbare darmsyndroom, diarree en obstipatie
 • Hoog cholesterolgehalte
 • Een hoge bloeddruk
 • Diabetes type 2
 • Voeding bij een kinderwens
 • Voeding tijdens en na de zwangerschap (en bij borstvoeding)
 • Voeding tijdens de peri- en postmenopauze
 • Vegetarische en veganistische voeding
 • Voeding bij sport (van amateur tot topsport)

IS EEN VERWIJZING NODIG?
De diëtist is direct toegankelijk. Dit betekent dat je geen verwijzing nodig hebt van de huisarts. Een aantal zorgverzekeraars stellen een verwijzing verplicht.

VERGOEDING EN TARIEVEN
In 2022 wordt de dieetbehandeling tot drie uur per jaar per persoon vergoed vanuit de basisverzekering. Dit wordt verrekend met het verplicht eigen risico van €385,- per jaar. In 2022 heb ik alleen nog een contract met DSW. Ik heb verder geen contracten met andere zorgverzekeraars en ik ben dus een deels contractvrije diëtist. Dat houdt in dat de dieetkosten niet direct met de zorgverzekeraar worden afgehandeld (behalve bij DSW). Je ontvangt en betaalt mijn factuur eerst zelf. Achteraf kan je de kosten declareren bij jouw zorgverzekeraar. Het is mogelijk jouw dieetbehandeling 75-100% vergoed te krijgen via jouw zorgverzekeraar. Het verschilt per zorgverzekeraar hoeveel je vergoed krijgt. Raadpleeg bij twijfel dus altijd eerst jouw zorgverzekeraar!

Behandeling  Prijs
 Intake consult (inclusief adviezen)  €100,-
 Vervolg consult (30 minuten)  €35,-
Kort consult/telefonisch consult (15 minuten) €20,-
Intake consult voor NumberOne PT leden Gratis

INTAKEGESPREK
De behandeling start met een intakegesprek van ongeveer een uur. Tijdens dit gesprek maken we nader kennis en bespreken we wat uw doelen zijn. Op basis van uw doelstelling(en) zal ik gerichte vragen stellen m.b.t. uw leefstijl, klachten en eetgewoontes. ​

KWALITEIT
Als diëtiste sta ik ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici en ben ik aangesloten bij Diëtisten Coöporatie Nederland. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen en cursussen om mijn kennis up-to-date te houden. De kwaliteit van uw behandeling is dus gewaarborgd.

OPENINGStijden
Ik werk elke maandag en donderdag van 8.00 – 17.00. Een consult is zowel online (via beeldbellen) als op locatie mogelijk. Consulten vinden alleen plaats op afspraak.

Indien u de afspraak wil annuleren of verzetten kan dit kosteloos tot maximaal 24 uur voor aanvang van het consult, anders zijn wij genoodzaakt de kosten van het consult in rekening te brengen.

Menu