Hocus-Pocus Pilates pas, ik wou dat lenig ik was…

Wanneer we denken aan een sterk en gezond lichaam, denken we vaak vooral aan spieren. Toch is dit niet helemaal waar, een lichaam hoort functioneel sterk én soepel te zijn. Lenigheid is een belangrijk element van fysieke gezondheid.

Wil jij jouw lichaam soepeler maken? Speciaal voor jou heb ik 8 geweldige tips en 1 bonus tip op een rijtje gezet!

 1. Warm altijd op voordat je begint
  Als je oefeningen gaat doen voordat je lichaam goed opgewarmd is, loop je een verhoogt risico op (ernstige) blessures. Een goede warming-up heeft een positieve invloed op je kracht, snelheid, lenigheid, uithoudingsvermogen en alertheid. Het maakt je lichaam warm en klaar voor je training. Het stimuleert de bloedsomloop. Daardoor zijn je spieren goed doorbloed en minder kwetsbaar dan koude, stijve spieren. Cardio oefeningen op lage intensiteit en dynamische stretches zijn goede manieren om jouw lichaam voor te bereiden op je training.
 2. Maak gebruik van oefeningen waarbij je continu in beweging blijft
  Koppel verschillende oefeningen aan elkaar door continu over te gaan in de verschillende posities, hierdoor blijf jij in beweging tijdens de oefening. In beweging blijven verbetert jouw flexibiliteit en verhoogt de bloedtoevoer naar jouw gewrichten. Pilates oefeningen zijn goede voorbeelden hiervan.
 3. Concentreer je op jouw ademhaling
  Zorg dat je altijd uitademt wanneer je kracht zet tijdens een oefening. Zo kan je de oefening effectiever en veiliger uitvoeren.
 4. Oefen regelmatig op een consequente manier
  Je hoeft niet iedere dag te oefenen, een paar dagen in de week consistent 10 minuten oefenen kan al resultaten geven.
 5. Neem na jouw inspanning een warme douche
  Een warme douche helpt jou om jouw spieren soepel te houden en heeft daarnaast ook een ontspannende werking.
 6. Eet onbewerkte producten met een hoge voedingswaarde
  Er bestaat geen wondermiddel dat je lichaam soepeler maakt, maar gezonde voeding kan hier wel een positieve invloed op hebben. Hierdoor herstelt je lichaam beter en wordt het uiteindelijk sterker.
 7. Neem een massage
  Een massage helpt om verklevingen die zich vormen in jouw bindweefsel te verminderen. Verklevingen kunnen namelijk jouw beweeglijkheid erg beperken. Je kan dit ook zelf doen door gebruik te maken van een foamroller, dit kun je dan doen na je training.
 8. Stretch oefeningen als de andere oefeningen te moeilijk zijn
  • Stretchoefeningen worden vaak als saaie oefeningen gezien. Maar als jij ze consistent iedere dag doet verbetert dit jouw mobiliteit enorm!

BONUS TIP

Pilates
Pilates is een veel leukere manier om flexibel te worden. In een gezellige groep van maximaal 6 personen wordt jij begeleidt bij het uitvoeren van de oefeningen. Deze oefeningen zijn erg effectief voor het verbeteren van je flexibiliteit, maar ook voor het versterken van je core.

Wil jij een gratis proefles pilates?

Stuur dan een email naar info@number01.nl er zeg dat je graag een gratis proefles pilates wilt!

Online intake

Bij NumberOne bieden we personal training aan, oftewel training op maat. Om te kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het behalen van jouw doel, hebben we een online intakeformulier. Uit de antwoorden die je hierop geeft, kunnen wij een advies geven wat past bij wat jij wilt. Dit bespreken we dan tijdens een fysiek intakegesprek, waarbij je ook een rondleiding krijgt en al je vragen kunt stellen!

Menu