New year, new me; hoe houd je het vol?

We behandelden in een eerder blog de maand december, met al haar feestdagen en hoe je daar het best mee om kunt gaan. Nu zit december erop, en is januari aangebroken. De maand waarin mensen vaak (heel veel) veranderingen willen doorvoeren. Hoe kan je dit handig aanpakken?

Het stellen van de welbekende goede voornemens is natuurlijk super; je wilt iets veranderen in je leven, en bent ook van plan jezelf hier aan te houden. Stoppen met roken, minder of geen alcohol drinken, gezonder gaan eten, meer bewegen; de goede voornemens gaan vaak over je leefstijl en het verbeteren daarvan.

Ironisch genoeg is dat ook meteen waar het vaak mis gaat. Het goede voornemen wordt vanaf 1 januari streng nageleefd, en wanneer het dan op 5 en 6 januari fout gaat, zakt de moed vaak in de schoenen. ‘Ik heb gefaald, het is me niet eens een week gelukt, het gaat me ook niet lukken, laat maar zitten.’

Het aanpassen van een gewoonte kost tijd en gaat niet van de één op de andere dag. Het is daarom ook niet gek als je even een dag terugvalt. Probeer er dan wel voor te zorgen dat je die terugval beperkt tot één moment. Als je gezonder wilt eten en je hebt een dag waarop je McDonald’s eet, laat dat dan niet meteen je proces verstoren. Laat het van je schouders vallen, en begin morgen weer op de eerder ingeslagen weg.

Het van je schouders af laten glijden van een moment waar je niet blij mee bent, is een goede eerste stap in het proces. Want zoals gezegd, het aanpassen van iets in je leefstijl is niet niks en het is belangrijk dat je je dat beseft. Als je écht iets wilt veranderen, voor jezelf en niet om indruk te maken op iemand anders, is de kans al een stuk groter dat je het vol gaat houden. Kies doelen die je voor jezelf wilt behalen; gezonder eten omdat je je daar beter door voelt, meer sporten omdat je daar energie uit haalt.

Heb je wel goede voornemens maar weet je niet hoe je moet beginnen? Of ben je er al mee begonnen, maar weet je niet hoe je het vol kunt houden? Onze gecertificeerde personal trainers en diëtiste kunnen jou helpen op de manier die het best bij je past. Een coaching traject bijvoorbeeld, waarin wij samen aan de slag gaan om jouw doel te bereiken. Wat je ook nastreeft, NumberOne kan op een passende manier ondersteuning bieden. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op, of doe de online intake en laat ons contact met jou opnemen.

 

Online intake

Bij NumberOne bieden we personal training aan, oftewel training op maat. Om te kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het behalen van jouw doel, hebben we een online intakeformulier. Uit de antwoorden die je hierop geeft, kunnen wij een advies geven wat past bij wat jij wilt. Dit bespreken we dan tijdens een fysiek intakegesprek, waarbij je ook een rondleiding krijgt en al je vragen kunt stellen!

Menu