Nieuw product: Zonnatura Proteïne Muesli

Een muesli met extra eiwit, dat klinkt goed! Je ontbijtje een beetje opfleuren met wat extra proteïne is nooit een slecht idee, daarom neem ik jullie vandaag mee in het onderzoeken van een nieuw product.

Als sporter is het belangrijk om genoeg eiwitten binnen te krijgen en soms kan alleen maar ei, kipfilet of kwark gaan vervelen. Hoe fijn is het dan om met een beetje muesli je ontbijt lekkerder te kunnen maken? Normale muesli bevat vaak veel koolhydraten en suiker. Als ik de verpakking van dit product kijk zie ik al veel claims: ‘100% natuurlijk, rijk aan proteïne, 0% onnodige toevoegingen en rijk aan vezels’. Bij deze proteïne muesli ga ik ervan uit dat er dus meer eiwit in zit dan een gewone ‘normale’ muesli. Daar gaan we zo achter komen.

Wat zit er in een ‘gewone’ muesli in vergelijking met de Proteïne Muesli?
Ik neem hier als voorbeeld de Zonnatura Muesli met Noten en Zaden.

Ingrediënten Zonnatura Muesli met Noten en Zaden:
Volkoren granen* 70% (haver*, tarwe* [gluten], gerst*,geroosterde tarwevlokken*), noten en zaden* 16% (hazelnoten* 3,5%, zonnebloempitten* 3,5%, amandelen* [noten] 2,5%, lijnzaad*, sesamzaad*, pompoenpitten* 1,5%), rozijnen* 12,5% (rozijnen*, zonnebloemolie*), kokosschaafsel* 1,5%. *Ingrediënt van biologische teelt.

De ingrediënten van de Proteïne Muesli:
Ingrediënten: volkoren granen vlokken* 52% (haver [gluten], tarwe*, geroosterde tarwe*), sojavlokken*, rozijnen* 10% (rozijnen*, zonnebloemolie*), geroosterde kokos* 2%, gesneden amandel* [noten] 2%, geroosterde hazelnoten* 2%, cashewnoten* 2%, zonnebloempitten*, *Ingrediënt van biologische teelt.

Allemaal producten die er prima uitzien, van geen enkel product vraag ik mij af wat het is. Wanneer we kijken naar de voedingswaarde bevat de Proteïne Muesli meer proteïne dan de Muesli met Noten en Zaden. Daarnaast bevat de Proteïne Muesli ook meer vet, minder koolhydraten en meer vezels!

Conclusie
De Proteïne Muesli is zeker een goede muesli om af en toe mee te variëren in je ontbijt, maar om echt meer proteïne binnen te krijgen kun je dit ook uit kwark of ei halen. Onthoud ook dat er best veel calorieën zitten, dus je kunt niet eindeloos blijven strooien met de muesli. Het is zeker een goede optie als je een gezonde muesli zoekt voor in je yoghurt, het bevat geen rare producten en veel suikers, en meer eiwitten eten kan nooit kwaad.

Fitheidstest

Een goede lichamelijke conditie houdt je fit en gezond. Middels onze fitheidstest kun je een indruk krijgen van jouw algehele conditie.


    De fitheidstest is gratis en vrijblijvend, uw aanvraag wordt binnen 24 uur beantwoord.

    Menu