Over Kenny

Kenny Oosterhoff

Grondlegger NumberOne Personal Training

Als kind was ik een beetje te dik. Ik ben daar nooit mee gepest, maar had wel altijd het gevoel dat ik anders was. Ik was de dikste van het voetbalteam en zeker niet de snelste. ‘Als ik later groot ben, word ik slank’, zei ik tegen mezelf als ik voor de spiegel stond.

Op mijn twaalfde stopte ik met voetballen. Ik ging wielrennen. Een mooie sport, waarin ik mezelf kon uitdagen, de grens opzocht en waar ik al mijn energie kwijt kon.

Mijn ervaringen

Afvallen
Omgaan met omstandigheden
Mentale verandering
Persoonlijke aandacht
Afvallen

Ik belandde bij een sportarts en hij drukte me met mijn neus op de feiten. ‘Je bent te dik’, zei hij. ‘Je zal minimaal 22 kilo moeten afvallen om mee te kunnen doen in het peloton.’ Uiteindelijk is hij degene geweest die ervoor gezorgd dat ik de knop omzette. Ik ging gezond eten en trainde iedere dag. Toen ik bijna drie maanden later bij hem kwam, wist hij niet wat hij zag. Die 22 kilo waren eraf!

​Ik was slank, fit, zat lekker in mijn vel, was rustig in mijn hoofd en kon mee doen om de winst. Mijn zelfvertrouwen groeide. Als ik in de spiegel keek, zag ik een heel ander persoon staan. Iemand met enorm veel doorzettingsvermogen en winnaarsmentaliteit. En het mooie was: ik had het helemaal zelf gedaan. Ik sprak met mezelf af dat ik nooit meer wilde aankomen. En daar heb ik me tot aan de dag van vandaag aan gehouden.

Ook nadat ik mijn racefiets door een blessure noodgedwongen in de schuur hing. Ik ging hardlopen, fitnessen en leerde boksen. Ik werkte ondertussen (ik had alleen mijn VMBO basis èn zwemdiploma) als assistent landmeetkundige, maar droomde van een baan waarin ik sportief bezig kon zijn en mezelf zowel fysiek als mentaal kon uitdagen.

Omgaan met omstandigheden

Ik werd marinier, waar ik leerde omgaan met verschillende omstandigheden. We bereiden ons voor op oorlogssituaties en gingen vaak op oefening in het buitenland. Ik zag er af, maar genoot ook van deze tijd. Ik had mij voorgenomen dat dit het werk was dat ik voor altijd zou blijven doen. Maar na vijf jaar kwam er, zonder dat ik ook maar één keer werd uitgezonden, wegens bezuinigingen een einde aan mijn droom. Het voelde alsof ik jarenlang voor een belangrijke voetbalwedstrijd had getraind, maar uiteindelijk niet werd opgesteld.

Na een kort avontuur bij het korps commandotroepen van de Landmacht kwam ik thuis te zitten. Mijn liefde voor sport hielp me door deze moeilijke periode heen. Ik leerde een trainer in MMA (vechtsport) kennen, die iets in me zag en met me wilde trainen. Het bleek dat ik talent had voor MMA. Ik trainde elke dag meer dan 4 -5 uur. Op de sportschool waar ik vaak te vinden was, werd mij geadviseerd om naast trainen ook anderen te begeleiden bij het sporten. Zou dit het werk zijn waar ik echt blij van zou worden?

Het antwoord was ja! Ik volgde opleidingen, schreef me in bij de Kamer van Koophandel en had binnen anderhalf jaar een agenda vol met mensen die personal training bij mij volgden. Uiteindelijk zette ik de stap om personeel aan te nemen. Ik werd ondernemer.

Ik startte een nieuw trainingsconcept in Delft; Bodytec Center. Hier gaven we korte personal Training sessies van 20 minuten, waarbij we gebruik maakten van elektrostimulatie. Ik bedacht en ontwikkelde het concept zelf en startte met nul klanten. Na anderhalf jaar draaiden we tussen de 125-140 lessen per week. We richtten ons voornamelijk op mensen die kort, maar effectief wilden sporten.. en het bleek een succes! Ik verkocht Bodytec Center in september 2018 om me volledig te richten op NumberOne Personal Training.

Mentale verandering

Waarin NumberOne Personal Training zich onderscheidt? Ik weet als geen ander hoe belangrijk het is om te beginnen bij mentale verandering. We zijn niet bang om mensen te confronteren en gaan voor keihard resultaat. We verwachten honderd procent commitment. Krijgen we dit niet, dan beginnen we er niet aan.

Ik weet hoe het is om niet blij te zijn met je lichaam. Maar ik weet ook hoe het is om mijn levensstijl aan te passen en om te gaan met tegenslagen. Ik zet graag al mijn kennis en ervaring in om mensen te helpen bij het behalen van hun doelen.

Ik vind het fantastisch om eigen baas te zijn, enthousiaste collega’s aan te sturen, mezelf te blijven ontwikkelen en NumberOne Personal Training uit te bouwen. Net zoals toen ik een klein jongetje was, sta ik dagelijks voor de spiegel. Om in de gaten te houden of ik mij aan mijn belofte houd om nooit meer aan te komen, maar ook om nieuwe doelen te stellen.

Persoonlijke aandacht

Ik ben een gelukkig en dankbaar mens. Voor alles wat ik heb, heb ik keihard gewerkt en tegenslagen heb ik omgezet in iets positiefs. Ik heb doelen gesteld en focus gehouden. Ik ben ervan overtuigd dat als je fit bent, je op alle fronten beter functioneert. Je gezondheid is immers de basis voor succes. Dit is iets wat ik mijn klanten wil bijbrengen. Bij NumberOne Personal Training doen we er alles aan om jou optimaal te begeleiden en te motiveren. Jij staat bij ons op nummer 1. Maar uiteindelijk moet je het wèl zelf doen, wij kunnen je daar bij helpen.

Menu