Het verschil tussen personal training en small group training

Sinds 1 april is het aanbod van NumberOne Personal Training uitgebreid met diverse vormen van small group training. Maar wat is small group training precies? En wat is het verschil met personal training? In dit blog beantwoorden we alle vragen!

Het concept van personal training is precies wat de naam doet vermoeden; je wordt persoonlijk getraind door een gecertificeerde trainer die jou helpt om je doelen te bereiken en op een juiste manier oefeningen uit te voeren, zodat de kans op blessures wordt geminimaliseerd. Dit gebeurt over het algemeen in sessies van één uur, die je tussen de één en drie keer per week volgt. Eens in de zoveel tijd word jouw lichaamssamenstelling gemeten met een professionele Tanita-weegschaal, zodat je fysieke progressie ook inzichtelijk wordt. Daarnaast helpt de trainer jou met adviezen over slaap, voeding en andere zaken die invloed kunnen hebben op jouw fysieke prestaties.

Bij small group training is het net even anders. Ook hier word je begeleid door een gecertificeerde trainer, alleen is het geen één-op-één sessie. Met maximaal vijf andere deelnemers volg je een training van 30 of 60 minuten. De trainer probeert hierbij zijn/haar aandacht zo goed mogelijk te verdelen over de deelnemers. Je kunt bij een small group training op je eigen niveau mee doen, en hebt gegarandeerd een uitdagende training. De small group trainingen zijn op vaste dagen en tijdstippen. Zie hiervoor ons lesrooster.

Naast de bestaande lessen in small group training beschrijven we hieronder onze 3 nieuwste lessen.

Bij Every Minute on the Minute (EMOM) heb je een minuut om een bepaald aantal herhalingen uit te voeren. Heb je dat aantal na 50 seconden gehaald, dan heb je 10 seconden rust. Heb je de volle minuut nodig, dan moet je in één keer door naar de volgende oefening!

Bij de Kettlebell training is de Kettlebell een half uur lang jou beste vriend! Je wordt op verschillende manieren aan het werk gezet en doet zo een pittige full-body training in 30 minuten.

Voor de mensen die wel van een uitdaging houden, bieden we een HIIT-training aan. De inhoud van die work-out verschilt, maar één ding is zeker; je hartslag gaat een half uur door het dak! Je uithoudingsvermogen gaat met grote stappen vooruit als je regelmatig meedoet met de HIIT.

Wil je eens kijken of personal training of small group training bij jou past? Neem vrijblijvend contact op en kijk wat de beste manier is om jouw doelen te bereiken!

Online intake

Bij NumberOne bieden we personal training aan, oftewel training op maat. Om te kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het behalen van jouw doel, hebben we een online intakeformulier. Uit de antwoorden die je hierop geeft, kunnen wij een advies geven wat past bij wat jij wilt. Dit bespreken we dan tijdens een fysiek intakegesprek, waarbij je ook een rondleiding krijgt en al je vragen kunt stellen!

Menu