De voordelen van sporten tijdens de zwangerschap!

Vorige week heb ik de 5 beste tips voor bewegen tijdens de zwangerschap met jou gedeeld. Er kwam onder andere naar voren dat sporten en bewegen tijdens de zwangerschap vele voordelen heeft. Maar wat zijn die voordelen precies? En vorige week gaf ik ook aan dat te intensief sporten tijdens de zwangerschap gevaarlijk is. Wat mag je dan wel doen tijdens de zwangerschap en wat niet?

Veel vrouwen zijn tijdens hun zwangerschap bang om te sporten maar sporten is eigenlijk hartstikke gezond voor zowel de moeder als de baby! Wist jij dat sporten tijdens de zwangerschap de kans op complicaties met 40% verminderd? Uit een enquête onder vrouwen die tussen de 16 en 30 weken zwanger waren bleek dat slechts 27% van de vrouwen sport tijdens de zwangerschap. De reden dat vrouwen stopten met sporten was omdat ze bang waren dat de baby schade zou oplopen. Ruim 70% van deze vrouwen gaf ook aan dat ze wel wilden sporten, maar niet wisten wat ze wel of niet mochten doen.

De voordelen van sporten tijdens de zwangerschap:

  • Je gaat fitter de bevalling in.
  • De kans op bekkenklachten wordt verminderd (mits er goed en veilig wordt getraind!).
  • De kans op een keizersnee wordt verminderd.
  • Je komt op een gezonde manier aan.
  • Je slaapt beter.
  • Het vermindert de kans op ziektes bij de baby.

Genoeg voordelen en redenen om wel te sporten tijdens de zwangerschap!
Als jij ook belangrijk vind, maar niet zeker bent wat jij wel en niet mag doe dan hebben wij een oplossing voor jou!

Met ons Fit4Mom programma helpen wij zwangere vrouwen om veilig en functioneel te blijven sporten.
Als jij hier meer over wilt weten kijk dan op onze website of stuur een e-mailbericht naar: info@number01.nl

Online intake

Bij NumberOne bieden we personal training aan, oftewel training op maat. Om te kijken hoe we jou zo goed mogelijk kunnen begeleiden bij het behalen van jouw doel, hebben we een online intakeformulier. Uit de antwoorden die je hierop geeft, kunnen wij een advies geven wat past bij wat jij wilt. Dit bespreken we dan tijdens een fysiek intakegesprek, waarbij je ook een rondleiding krijgt en al je vragen kunt stellen!

Menu